Emigranter

Fra midten av 1800 tallet og frem til slutten av 1920 tallet emigrerte det nærmere 3 millioner personer fra Norge, Sverige og Danmark. Også i vår familie var det mange som dro.

Første kjente emigrant var Gunnhild Embriksdatter som var søster til min tipp tipp tipp oldemor Liv Embriksdatter. Hun og hennes mann, Nils Eirikson dro fra Ål i Hallingdal i 1857. I følge Ål bygdebok slo de seg ned i Wisconsin.

Fra Drammensområdet dro 4 av søsknene til min oldemor Jenny Mathilde, en av hennes kusiner og en fetter. 3 av søsknene slo seg ned i Chicago.

Min oldemor Ida Katrina var fra det som i dag er Mellerud kommune i Sverige. Hennes far, Anders Olsson reiste tre ganger til Amerika. Første gang i 1881 dvs omtrent da hun ble født. Han var fraværende det meste av oppveksten hennes. Oldemor hadde fire eldre søsken og en tvillingsøster. Oldemor og hennes tvillingsøster flyttet til Norge og ble boende der. De fire eldre emigrerte og slo seg ned i Minnesota.

Fra Danmark var det få i vår familie som emigrerte og de som dro var ikke i nær familie. Les historiene ved å klikke på bildene eller følge lenken til kategorien «Utvandring»

Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *